Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Antal X

hur många av mig
får plats i mig

hur många av oss
får plats
i ditt manus

du började inte ens på noll
så snart
har du väl räknat färdigt

hur många droppar
får plats i din mun
hur mycket blod
kan pumpa genom ditt hjärta

du håller inte ens i pennan

vem skriver egentligen din historia

vem har sagt
att jag vill läsa dina rader
vem tror du
att du kan lura

mina växter
vissnar snart
men dina
har precis blommat ut

det knakar
i små hörn
på ditt oändliga hus

men vem ska laga dina små sprickor
när du inte ens vet
om du finns

hur många händer
får plats i din knutna näve

hur många liv
får plats i det oändliga blå

hur många ord
får plats i din bok

hur många föds
i början på ditt slut?




Fri vers av fou
Läst 376 gånger
Publicerad 2008-04-26 14:29



Bookmark and Share


  Anafenza
wow... otroligt välformulerat, men dikten känns fortfarande spontan på något sätt, grymma gestaltningar, tänkte citera en jag fastnade för:

det knakar
i små hörn
på ditt oändliga hus
2009-04-23
  > Nästa text
< Föregående

fou