Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Exhibitionisten

Stå på en scen

Rampljuset bildar svettpärlor
över dina ögon

Allt ljus på dig

Och du skämtar om
alla fobier du har

Publiken skrattar inte

Och du skämtar om
dina döda föräldrar

Ingen skrattar, igen

Vem ska bilda en rad i ditt manus nästa gång?

Du skämtar om dina våldtagna känslor
Om livet som aldrig blev klart

Alla skrattar
Orgasmer
Vi bildar en egen uppfattning av
din tragedi

Jag spelar på mina strängar
Gråter med min röst och
blottar mina hemligaste delar
För en tyst publik

Alla skrattar

Jag försöker få er att gråta
Alla avlider
av min osagda humor

Panikartat spelar jag vidare på
mina röda strängar
Fingrarna blöder

Men ni vägrar sluta le

Jag sjunger om mina ofödda barn
Ni ler
Jag sjunger om alla jag inte kan släppa
Ni ler

Jag sjunger om all min lycka,
i ren desperation!

Ni gråter






Fri vers av fou
Läst 393 gånger
Publicerad 2008-04-26 14:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fou