Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fortfarande sommar


Solen kryper upp vid horisonten
färgar himlen röd och flammande
trädtopparna skimrar i guld

En ny dag
sommardag
som lovar regn
sommarregn

Känner vemodet
snart vänder tiden
nätterna blir längre och dagarna kortare
fast inte ännu, inte ännu

Först ska vi bada i kallt sommarvatten
i havet, sjön, älven eller bäcken
slåss med myggen på nån myr
för att fylla våra hinkar med gyllene bär

Semestern dröjer
visst kommer vi att finna sommaren då
än är den inte förbi
bara min fruktan som bankar på




Fri vers av pärlan
Läst 317 gånger
Publicerad 2005-06-21 03:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

pärlan
pärlan