Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när allt rinner ut




Det ekar nu, ur tomma horisonter

 

Jag bugar inför födslovåndan
den kryper ut genom öppen hud
slätar till de vita lakanen

allting är precis som förut
det nakna bergets uppgörelse
i spänningsvidden höjs och sänks
det förlorade, som inte vill släppa taget

kämpar hellre för död än för liv

ändå är ingenting sig likt
föder nya känslosträngar
blå och vita ur öppen mun

men ögonen blundar
trotsar allt
för ögonblicket sår inga timmar
det sår per sekund

jag har ingen tid att vänta
tålamodet rann ut med fostervattnet
kroppen kämpar likt vanan
smaken av blodet,
viljan att vinna tillbaka det förlorade

står jag tommare, mer ihålig
än någonsin förut.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 481 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-04-30 17:06



Bookmark and Share


  katt.inc
Mycket starkt och gripande, diktat ur djupet av ett poetjag. Det finns många snygga passager här och jag skulle kunna citera flera stycken men jag nöjer mig med denna,

\"Jag bugar inför födslovåndan
den kryper ut genom öppen hud
slätar till de vita lakanen\"

mycket vackra rader som ger en känsla av vördnad inför livet.
2008-05-15

  Lasseman VIP
Oj detta var en stark text som jag tyckte om att läsa och kan tolkas på många sätt.. tyckte om raden \" kämpar hellre för död än för liv\"
applåder
2008-05-06

    Bodil Sandberg
En otroligt stark text som talar nakna sanningar
så suveränt snyggt du har fångat vanmäktigheten..jag hoppas förståss att det bara är poesi!!!applåder!!!
2008-05-05

    Oprofessionell
känns som om den handlar om något som återföds och dör igen, som kärlek eller något dylik

bra men smärtsamt skrivet som någon nedanstående skrev
2008-05-02

  * Ammi *
jag tolkar texten som om den handlar om födelse ..
hursomhelts så är det en bra text!
2008-05-01

  Lena Renman
Smärtsdam läsning av ihåligt och ont. Hur nå¨gon nu kan vara det på en och samma gång , men det kan det. Frånvaro gör ondade än närvaro,tror jag. Väl valda ord, som alltid. Hoppas bara diktjaget snart ser hur fyllt det är med allt möjligt liv, även utan...

Lena
2008-05-01

    ej medlem längre
Starkt oc 2008-04-30

  aol
starka rader i en stark dikt som berör bravo
2008-04-30

  devilsangel
En väl beskriven smärta...så träffar du rätt igen..mycket bra!
2008-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund