En synvilla?" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En synvilla?


Luftslotts illusioner

 

Invid de kärleksfyllda luftslotts marker

du sökte lyfta pigan till den höjd

där varje väntan var till hälften dröjd,

till hälften redan startad i dess parker

 

där ljusblå dunsters hägring tycktes klar

blev grå förtvivlans åker slutligt plöjd

nu söker blicken, dessförinnan nöjd,

och letar skrämt och flackande sitt svar

 

Blott livets knektar frågorna bedrar

och lämnar sällan luftens spegling åter

om denna ändå skulle trollas verklig

 

står flickan kvar med outtömt försvar

i stund som skulle kallas sällsamt märklig

hon rätar ryggen, villan överlåter

 

©  Birgitta Wäppling, 30 april 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 804 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-30 23:27



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Sirlig med doft av svunna tiden..som älvdans i dimma
2008-05-01

    Diktarminna
Sirlig och fin sonett, som bjuder in
till tolkning.

ska det förstås vara...!
:)
2008-05-01

    Diktarminna
Sirlig och fin sonett, där bjuder in till tolkning.

Villan på slutet blir härligt tvetydigt: en villa eller en synvilla.

Snyggt jobbat, oerhört välskrivet i rytm och mycket bra rimmat!

Bokmärker. Måste återvända till den här; kanske hittar jag en ny tolkning nästa gång...!
2008-05-01
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP