Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inspirerad av:

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=625534




Konstverk (sonett)

 

När tankar blir till bilders poesi

som ikläds ordens språkliga gestalt

då når du diktens hela sanning, allt

med pennans bläck i skrivkonstens regi

 

Men vart poem är också måleri

ett praktfullt verk som färgrikt penslats fram

i sirlig dräkt som konstnärligt förnam

att teckna dess kontur i skarp magi

 

Då skräder dansens rörelse den glöd

som mäktig lyfter upp dess blå passion

ackompanjeras av de toners harmoni

 

som formar sin musik helt sirligt spröd

där finner varje diktjag sin vision

i nuets ädla konsters empati

 

©  Birgitta Wäppling, 1 maj 2008 

 

          ~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Inspirerad av en dikt av Jonny Lönn:

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=625534

Denna dikt återges även här nedan:

Att klä bilder
i ord
Där i ligger poesins makt

Att klä tankar
med färg
Där i ligger konstens makt

Att klä passion
med rörelse
Där i ligger dansens makt

Att klä erfarenhet
i toner
Där i ligger musikens makt

Att klä de ädla konsterna
med inlevelse i nuet
Där finner du din själ

Jonny Lönn

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1506 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-05-01 23:52



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Mycket väl skrivet både Birgitta och Johnny Lönn.
jag läser och förförs
2008-05-04

    Diktarminna
Mycket, mycket vacker sonett, som i sig är ett konstverk av ord flätade i rim och härlig i sin rytm.

Stora applåder och bokmärkning!
2008-05-02

  Elaine.S VIP
Det är när tanken blir ord som bilden kan ses även av andra.....
Bra nedtecknat......
2008-05-02

    Maria Malm
Få texter här på sidan har en mer lämpad titel, än just denna. Den är just ett konstverk.
2008-05-02
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP