Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrivet ur en stråke

  
Som skrivet ur en stråke
de klagande linjer som gnids emot en

ur fågelbröst som häver sig i sköra vårflodstoner
fast det fryser om natten än

ur blomman som böjer sin nacke mot graven
brusten och genomskinlig av frost.

Vemodig hör jag den sträckta tulpanen
klaga mot rådjurets nos.

Allt skriver sig in i jorden.

Jag hör det trånga höljet som sprickar
och riktningen när ett blad sprakar ut
sin kaskad mot en stjärna.

Hur knuten lossar en aning runt roten.

Det suckar och andas en brytpunkt mot havet
av dofter - en dyning som gjuter sig ut
i himmelsfärd.

Då vänder den stora stråken
och spelar en grön symfoni.




Fri vers av Cadena
Läst 926 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-05-03 15:24



Bookmark and Share


    wildrosen
Njuter av varje ord...
2008-05-26

  Sladjana Zubcevic
Djup och vacker!
2008-05-23

  korpfjäder
En av de vackraste vårdikter, födelsedikter, livsdikter.... jag läst.
Naturlyrik som klingar mot mina strängar och jag vibrerar likt cellon du smeker med stråken.
2008-05-03

  Carlita
en otroligt fin text där du inte är rädd för att göra rejäla inzoomningar. det känns som du beskriver något som sker på en bråkdels sekund, men drar ut på den stunden till en mer omfattande vision.

jag tror det hade blivit ännu mer effektfullt om du hade slopat trepunkterna. men hur som är texten väldigt injicerande, den har en skön röst och extra plus för titeln. detta känns fräscht!
2008-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena