två drag i ett... ;)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

två drag i ett... ;)




Uttryck (sonett)

 

Så gjorde orden morgonens debut

när sommarbrisen smekte hängbjörks blad

på dimhöljd viskning följde en brisad

av de vokabler som gav full tribut

 

Legenders uttryck väckte humlans sång

smaragdgrön välvdes grönskan till estrad

där rosenknoppar smyckat var fasad

till inramning av diktens språkomfång

 

Dock hägrar voltans vändningars tirad

som väcker fjäriln i kokongens famn

Där gömdes pjäser bakom skir fasad

 

som sällan kunde anas vid rockad

ty kung som fördes hemåt till sin hamn

lät tornet spela med i sagans namn

 

© Birgitta Wäppling, 3 maj 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1009 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-05-04 00:17



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Helt underbart vackert sonettat av dig!
2008-05-08

    Bodil Sandberg
Ja bara att njuuta ..som alltid helt suveränt sonettat av dig!!!
2008-05-06

  Erik L
Som alltid imponeras jag av din sonettkonst. Du lyckas också skickligt hitta smakfulla rim i denna sonett.
2008-05-04

  Vilsen Annette-hittar vägen
Härliga njutbara rader:)
2008-05-04

  Michaela Dutius
Du når högre och höfre höjder med dina fina sonetter.
Denna är helt suverän
2008-05-04

    Melona
oj

blir imponerad
tycker om den här riktigt mycket och
härlig är den!

sonett,
du skriver så lätt
2008-05-04

  devilsangel
Jag bara njuter av dina ständigt lyckade sonetter...
2008-05-04

    Maria Malm
Ibland hittar man någon rad som man blir extra förtjust i. Här är det \"när sommarbrisen smeker hängbjörks blad\".
2008-05-04

    Diktarminna
Fabulöst och legendariskt vackert och sägenomsusat skrivet, med grönskans blommande sommar som fin ram.
2008-05-04
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP