Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om prövad identitet


Trollgräns

Drar en kontur i pudersnön
runt gatlyktans ljuskrets

ringar in den ur mörkret bakom
där frusna harspår drar bort
och hjortar klagar som barn.

Min vita andedräkt
blandas med lampans gloria
när jag närmar mig och spränger gränsen
och prövar hur det mjuka ljuset känns.

En hetta tinar liv i domnade fingeravtryck;
det känns som att deras märken
till slut bränns fast.




Fri vers av Cadena
Läst 706 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-05-04 14:26



Bookmark and Share


  korpfjäder
Den här gillar jag mycket - ingressen är viktig för att tankarna just ska stanna vid identitet och gränser - trollgränser eller verkliga.... Poesin rinner som en klar källa!
2008-05-04

  Sladjana Zubcevic VIP
VACKERT!!!
2008-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena