Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
....


Gamla tåg

Jag har aldrig velat tro på gamla tåg
Gnisslar sig fram under marken
Blir ett kryssande mellan lagommänniskor istället för
En väg bort, ut
De där gamla tågen de broderar mig rakt in i rutinerna
Som ett svart korsstygn sitter jag där
Oifrånkomligt, ofrivilligt, fastnaglat
Kontrasterna tunnas ut mellan mig och lagomfarbrorn som ler sådär
Obehagligt mot mig
Där han sitter på det globenmönstrade sätet, viskar hej och välkommen till
Sanningen bakom ögat själv sitter jag där, tänker att
Det är såhär det är att åka tunnelbana




Fri vers av Siripiri
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-05 22:00



Bookmark and Share


    pladask
jag gillar att det är en lagomfarbror som är läskig. det säger väldigt mycket om jaget i dikten.
2008-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Siripiri
Siripiri