Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVEK

 

Våga älska en okänd människa

Våga närma sig en främling

Våga öppna sin famn

Våga välkomna

Våga släppa

Våga risk

Våga

Välja

Välja möte

Välja bejaka

Välja hjärteväg

Välja tro varandra

Välja smärtsam ärlighet

Välja förlåta yttersta sveket

*

Ibland är det som om hjälp

Att rätt välja manar till handling

Att i smärtan stå och räcka ut en

Hand till den som så grymt svikit

*

Ett svek stort hål skapat bottenlöst

Som drar i djupet ner handfallen faller

Oförståelsen jordbävningsrister varje cell

Krackelerar kväver som ymniga flagor livets eld

*

Tystnaden öronbedövande svekfull fortsättning

Dövande dånet av krampande själens tysta skrik

Väljer vidare gå, bitterheten svälja, väljer bortförklaringar

Vägrar se obearbetade mönsters igenkommande svekfulla

*

Så steg då en ängel på min tröskel in manande försoning

Alla varför oviktiga, viktigt är handen räcka fram, famna

Svekens gärningsman våndor lider förkrymper hjärta

Offerrollfigurens smärtor lindras försvinner läker

*

Kvardröjande värmevågor vibrerar brösttoner

Medkänslan starkare växer väller fram

Medvetenheten bådas delaktighet

Våga inse välja förlåta




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-05-06 00:43



Bookmark and Share


    Birgitta Wallgren
Våga och välja, två viktiga ord!
2008-05-06

  genni VIP
den här sparas som bokmärke,applåd..Kram Genni
2008-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP