Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blommorna är bara öppna på dagen; på kvällen sluter de sig sakta och böjer sig ner mot marken.


Vitsippsvackert (sonett till ett vårtecken)

 

Med vita täcken breder du din prakt

just innan löven prytt vartenda träd 

I skogens grönska solar du så späd

betagen blygt av vårens första akt

 

Vartenda år slår rotsystemet vakt

om sippors levnad ännu många år

låt sol få hälsa välkommen i vår

och stifta sippans årliga kontrakt

 

Se, över allt där vita sippor vakar

blir dagen väckt av strålars sköna pakt

när kvällen nalkas har de slutligt krönt

 

vår skymning med en sinnlig bild som smakar

de böjer sig i vördnad mot den trakt

där marken nattens vila de strax rönt

 

©  Birgitta Wäppling, maj 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 801 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-05-08 19:31



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En fullvärdig sonett till de vackra vita små blommor som just nu klär varenbda hade och backe till brud
2008-05-10

  Erik L
Detta var en i mina ögon mycket bra sonett. Ömt och vackert skrivet med smakfulla rim. Tack för den!
2008-05-10

    Maria Malm
Ljuvligt skrivet om dessa sippor..
2008-05-09

  Carola Zettergren
Så härligt med dessa vitsippor!
Ljuvlig poesi!
2008-05-08

  Lisapolja
jag slutar aldrig att imponeras av bunden dikt. speciellt sonett. det är en impnerande musikalitet du har och en lätthet i språket som jag gillar.
2008-05-08

    ej medlem längre
Oh väldigt vackert, njuter o beundrar!
2008-05-08

    ej medlem längre
Oh väldigt vackert, njuter o beundrar!
2008-05-08

    Diktarminna
En efterlängtad, vårligt vacker sonett
av en mästerlig sonettdrottning...!
2008-05-08

  Elaine.S VIP
Vackert... de kommer varje år och ändå blir man lika överväldigad varje gång .. om inte mer för varje år...
2008-05-08
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP