Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vändning (sonett)

 

Vid nästa korsning svänger vägens ände

och livet tar sin fart mot nästa krök

vad mången tanke ofta underströk

var levnadsfärgen människor bekände

 

Den tid som över livets tidrymd spände

begivenheters stunder milt beströk

Där ordalag blir tillfällens besök 

vill mänskans själ mjukt famna varje frände

 

Så vrider tiden sakligt stund till timma

och plötsligt skönjs den lyckträffs sinkadus

som tonar fram ur vardagsnära brus

 

Förändrings vändpunkt får var själ förnimma

då tidlös väntan äntligt får poäng

omsider sjunger tiden sin refräng

 

© Birgitta Wäppling, 11 maj 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 927 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-05-11 15:03



Bookmark and Share


  aol
mysket vacker sonett gillas
2008-05-13

  Erik L
Angenämnt som vanligt att läsa en sonett från din penna!
2008-05-12

    sunnanvind
Nån sa att det lät vaggande vackert...ja! Mycket fint!
2008-05-12

    Maria Malm
Fint skrivet som vanligt, tycker speciellt om de tre sista raderna.
2008-05-12

    Diktarminna
En mycket fin och livsbejakande sonett, välskriven med mästerlig penna...!
Tyckte mycket om denna...!
2008-05-11

  Carola Zettergren
Så enastående fint sonettat!Livspoesi!!!
2008-05-11

  ¤Anne¤
mina ord räcker inte måste hålla med tidigare talare.
2008-05-11

  Michaela Dutius
Som en vaggsång...mjuk och stilla och samtidigt uppenbarande
2008-05-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP