Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mening (sonett)

 

Den tanke varje mänska slås av nu

är dagens åsikts egen innebörd

som ljust och tydligt blivit framåt förd

och lyfter den person som är just du

 

så rid på vågen i den stundens anda

se dagen an med klarhets tillförsikt

låt varje hopp få rum i det distrikt

där sinnens intryck möter full prestanda

 

Då börjar dagen du vill anförtro

en egenhändigt utstakad terräng

som förut hölls på sträckbänks väntans brits

 

Nu vågar hoppet äntligt ymnigt gro;

när livet vinner fullaste poäng

förklaras vad som är vår levnads vits

 

© Birgitta Wäppling, 13 maj 2008

 

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 578 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-05-13 20:29



Bookmark and Share


    sunnanvind
mycket bra...!!!
2008-05-14

  aol
gick rakt till hjärtat bravo
2008-05-14

    Maria Malm
Skön godmorgon- och fånga dagen-sonett.
2008-05-14

  Carola Zettergren
Härligt livsbejakande fånga dagen poesi!
Mycket snyggt ihopsonettat av dig!
2008-05-13

    Diktarminna
Tycker mycket om denna. Härlig och upplyftande text, som också lämnar en del av sin tolkning till läsaren.
Fina rim och skön rytm, som melodiskt bygger upp sonetten kring sin diktform. Trots att du skriver på bunden vers flyter texten på mycket fint, med en rytm som skulle kunna vara en melodi. Proffsigt!
2008-05-13
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP