Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kartan (breddgradspoesi)

 

 

de försvinnandes skiss

som skär sönder en värld

 

i alltför kompakta delar

 

*

 

länderna, även de som aldrig erkänns fanns

varsamt vinklat från ekvatorn

 

*

 

vi skulle komma att bli borta

men vi visste det aldrig, inte just då

 

*

 

och det är alltid då, någonstans

 

*

 

som brännpunkter

 

och hur vi rinner längs med

globens mjuka rand

 

över fjärran, över ytan, kanske åter

 

*

 

spegelblankt,

 

ingen är av hav

men det vi lämnar efter oss

är av hav

 

*

 

blåa, stora ark av oceaner

 

vad som finns därunder

rör vi nästan aldrig vid

 

 




Fri vers av Carlita
Läst 755 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-05-14 00:43



Bookmark and Share


  Markattan
Mycket vacker och bildrik poesi.
2008-06-13

  wayward - taiga
att överraskas är bra. nu blev jag helt häpen här.. tror jag aldrig sett din sida förr och så blir man så där varmt aha-upplevd inifrån och ut, mycket positivt, gladd.

/som brännpunkter



och hur vi rinner längs med

globens mjuka rand/ t ex

eller än hellre

/vi skulle komma att bli borta/

så stort och oegenmäktigt - mycket tilltalande!

tack!
2008-05-25

  isidore
så bra
2008-05-22

  isidore
snyft, luta sig...
2008-05-22

  Freeman
Din unika stil fängslar mig...i nattens mörker föder du nya känslor och tankar. *applåder*
2008-05-18

  Erik L
Vacker och fascinerande text som tål att läsas mer en en gång.
2008-05-16

  Thommy
Mycket vackert skrivet tycker jag.
2008-05-14

  Sladjana Zubcevic
F I N T!
2008-05-14

  Larz Gustafsson VIP
Svindlande...
Fascinerande bild du tecknar!
2008-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Carlita
Carlita