Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om mors dag...


Mors dag

Dimma över ängarna.
Korna ligger i gräset. De idisslar lugnt.
Långt borta hörs en fasantupp.
Han försvarar sin kärlek.
Solen smyger sig upp. Över grantoppar. Över tallar.
Genom björkens löv strilar vaga strålar.
Solen kämpar sig upp.
De svaga strålarna smeker ekens daggvåta blad.
I korsspindelns nät hänger daggdropparna tätt.
Längs stranden går en strandskata och prövar jaktlyckan.
Han är tidig och lyckan är god.
Det är vindstilla.
Vinden har inte vaknat än.
I havets halvkyliga vatten vaknar en krabba.
Hon går genast på jakt.
Musslorna är ovaksamma tidigt på morgonen.
Vid stugan lyfter lärkan från trädet.
Han sjunger ut sin kärlek.
Han sjunger ut sin lycka.
Gräset är vått av dagg.
Allt är stilla.
Så...
En dörr öppnas tyst.
Så tyst.
Små små fötter springer över den daggdränkta gräsmattan.
En liten hand letar efter blommor.
Den lilla handen blir våt av dagg.
De små fötterna springer vidare .
Genom daggdränkta marker.
Genom grönt gräs.
Mer blommor.
De små blöta fötterna vänder.
De spinger snabbt i gräset.
Daggdroppar skvätter på korspindeln i sitt nät.
Uppe i luften tystnar lärkan en sekund.
Sen.
Sjunger han om lyckan av att vara far.
Små, små fötter tassar in genom dörren i stugan.
Tyst.
Kalla blöta fötter.
Små kalla blöta fötter.
In under täcket..
Kalla små fötter mot mina ben.
En blöt hand mot min kind.
Blöta blommor på min mage.
Det är mors dag.




Fri vers av Elfa
Läst 830 gånger
Publicerad 2008-05-16 18:09



Bookmark and Share


  Markattan
Vilken härlig och naturnära skrivelse full av kärlek till livet - i alla former.
2008-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Elfa
Elfa