Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårstormens Rus

Likt ett irriterat gräl och ett oundvikligt uppbrott kämpar regn och is mot rabarber och skira äppelblad.

Ursinnig snöflingsdans över grönan slätt.

Stormmoln håller ihop sina fingrar med vitnande knogar och tuktar landet med sin andedräkt.

Ovan strålar solen med sin glans och under spirar tusen växters styrka.

Vinterns separationsångest kämpar sig fast med sköra naglar som slutligen tappar greppet och brister.

När dagen gryr och solens strålar åter skina vaknar träd och mull upp ur vårstormens rus i en stilla yrvaken försommarbakfylla.




Fri vers av Dangereux
Läst 431 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-19 09:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dangereux
Dangereux