Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm....eller


Det sitter en flicka




Det sitter en flicka
i gränden

långt bort

hon ritar ett träd
och en flicka
i en gunga
med fladdrande hår

så börjar hon sjunga
om glädje och skratt
i ljus sommarnatt

medan tvivlet bligar förteget
är månne hon
det första steget

mot en ljusare värld
en vänligare stad














Fri vers av Michaela Dutius
Läst 466 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-05-22 20:47



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Det gläder mig mycket att så många tar till sig vad Du skriver, Mikaela! Underbart: \"Medan tvivlet bligar förteget är månne hon det första steget mot en ljusare värld, en vänligare stad\". Ja, vem kan egentligen bättre än ett litet barn vara det första steget mot sådant?
2008-05-26

  Maria T
En önskan om en bättre värld för
kommande generationer.
2008-05-23

  Yvonne
Härlig dikt med hopp om en bättre värld.
2008-05-23

  ~~*MariamAurore*~~
Åhhh ..vilken underbar dikt Michaela

kram
2008-05-23

  Bibbi VIP
Det vill jag sätta tro till.
Applåd!
2008-05-22

  -Ulla Tilemo- VIP
Vi måste tro på en bättre värld. Och den här texten påminner om vikten av det. Att tro på något bättre.....mänskligare. Applåd
2008-05-22

  Erik L
Bra skrivet gillade denna lite drömmande och svävande dikt.
2008-05-22

  Carola Zettergren
Mmm vem vet..mycket vacker poesi!!!
2008-05-22

  Laijza
framtidstro, positiv..fint!
2008-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius