Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömsång

Jag ville skriva en drömsång om molnen
att glöda igenom dem
medan de flyr

Jag ville ge den till dig
för att du ständigt förändras

men hur kan man fånga
de skiftande formerna?

Inte ens koltrast och näktergal
kan ju besjunga dem klart.

Fast kanske en drömmare
större än jag?

Röda skyar glider förbi
över det blå till varning.

Sanningstörsten glöder ikväll
redan blandad med saknad

Jag vill ju ha dig tydlig som jorden.




Fri vers av Cadena
Läst 418 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-05-24 12:50



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
En alldeles underbar text att läsa.
\"Jag ville ge den till dig
för att du ständigt förändras\" och varningar finns....slutraden är så talande stark...
2008-05-24

    ej medlem längre
Enkla ord som rymmer mer ... men kan det flyktiga bli fast, kan moln bli jord? En vemodig stämning dröjer sig kvar.
2008-05-24

  korpfjäder
Tycker om att du lämnar mycket åt läsaren att själv se - men ändå ger ord nog så det går att se bilderna av verkligheten du målar. Frågorna är mytiska och talar rätt in i de existentiella djupen samtidigt som du också kopplar dem till en specifik person i ditt liv. Snyggt.
2008-05-24

  Sladjana Zubcevic
Vackert och mycket stark!
2008-05-24

  Night Soul Woman
underbart skrivet, det enda som \"stör\" min läsning är avståndet mellan raderna, har du försökt att trycka Skift+Retur[mjuk retur]?
2008-05-24

  Night Soul Woman
WOW! *stående ovation*och *bokmärkes*
2008-05-24

    mr cloud
\"Jag vill ju ha dig tydlig som jorden\"

åh... fint... *tummen upp*
2008-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena