Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blott en fantasi eller en sanning jag inte ser?

 

Du är vindraget i fönstret,
som sopar bort dammet

Du är det polerade bordet,
och de flagna tapeterna

Du är solkatten på väggen
och rosornas doft på bordet

Du är det stora i mitt hjärta
som förmår att älska,

och det lilla som förmår att
känna smärta

Ty intet gör ont och gott som du,

för du är min längtan som slagit rot
och förgrenat sig

jag äger inget botemedel
för att frigöra dig

för du bor i skuggornas bok
där jag ännu inte bosatt mig

men jag urskiljer ett stilleben
i din öppna blick

som leder vägen ut ur min fantasi.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 328 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-25 09:14



Bookmark and Share


  devilsangel
Kärlekens svåra sidor, beskriver du så väl...i från smärtan kommer de vackraste orden..Du uttrycker så mycket lidande men det finns hopp i raderna...Det ordnar sig..kram!
2008-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund