Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poet för en sekund

Om jag var poet och kunde sjunga hela världen svart och röd
eller om jag kunde skriva så att vad jag vill blir sant
jag skrev en lapp och bums var livet där, och gjorde åt mig me\'samma
jag skrev en lapp och det blev sant
jag blev poeten som skrev sanningen
som skrev så det blev sant
som hon med våren efter vintern
som sjunger allting varmt

Jag skrev upp ett hål till ingenstans
där lillebror fick springa bort
på motorcykel och fyrhjuling
för han gillar motorsport
men hela golvet var av diesel, för det är roligt när det brinner
och cirkusdirektören jagade bror (Agge)
och onda butlern i en långsam Boeing
men Agge körde så vinden drog
i håret i kaftanen
bort från elden när den tog
tag i gnista och sprang till liv
i ett hav av eld
i ett eld av hav
så sprang han med sin moppe fram
så vinden ven och drog

Sen vaknade jag chockad,
av att ha varit hela världen
och ha valt vad jag vill en liten stund
av att ha skrivit min egen dröm
av att ha varit poet, för en sekund




Fri vers av Jonathan Mattebo Persson
Läst 335 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-25 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonathan Mattebo Persson
Jonathan Mattebo Persson