Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syren (sonett)

Syrenens prakt tycks vila över nejden

med dofter som törs väcka sinnens kraft

väl dolt i savens nyuppväckta saft

där vilar grönskan sig mot sommarfrejden

 

Bestånden tronar troget i var trädgård 

så högrest ståtar buskar varje år

med blomklasars aromer om den får

befästs bersåers eget doftrekord

 

Nu charmar du din omvärld klädd i lila

förför oss varje år då sommarn väcks

serverar fägrings glans i majs annex

 

där sommarn bjuder upp var själ till dans

så tag dess hand med väldofts elegans

låt dansens virvlar fläkta, så gracila

 

© Birgitta Wäppling, 24 maj 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 734 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-05-25 17:21



Bookmark and Share


  Erik L
Mycket bra sonett som får guldstjärna för rimmen gracila och väcks-annex. Applåderas!
2008-05-26

  aol
underbar härlig sonett gillas verkligen känner mej somrig
2008-05-25

  Ilona _L
Väl beskrivet av den härligaste vår blomman på denna jord!
2008-05-25

    Maria Malm
Väldoftande försommar-sonett.
2008-05-25

  Elaine.S VIP
Syrenens hyllning väl nedtecknad av dig...
2008-05-25

    Bodil Sandberg
ja här har de precis slagit ut dessa fägrings ljuva blommor...tack för en underbar sonett Birgitta!!
2008-05-25

    Diktarminna
Härlig sonett till syrenens ära
Tycker mycket om voltan i denna
förförande vackert!!

applåderar länge och väl!
2008-05-25

  devilsangel
Underbart härlig sonett!
2008-05-25
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP