Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Transparens (sonett)

 

När livets stunder blottats strax nog nakna

tillbakavisats helt med eftertryck 

förvägrats lämna minsta fotavtryck 

skärps alla sinnen till då tankar vakna

 

De frågetecken som bars fram får rakna

kontraster tycktes delge synintryck

blott sällan märktes flera svarsuttryck

än närvaron helt sällt förmådde sakna

 

Då klarnar frågans kärna i sin vidd

och ingen tvekar längre om dess vikt

när dimmors töcken inte mer är spridd

 

då färdas svar i klarhetens distrikt

där spörsmål stöts och blöts med tillförsikt

och svaret skönjs i svartvit självinsikt

 

©  Birgitta Wäppling, 28 maj 2008

 

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 675 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-05-28 19:03



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jag sällar mig till beundrarskaran..fenomenalt snyggt om hur dimmorna lyfter och lämnar plats för insikten..applåder!!!!
2008-05-29

  Erik L
Det blir en upprepning på vad jag skrivit tidigare. Du är mycket skicklig på att skriva sonetter och denna var inget undantag.
2008-05-29

  Elaine.S VIP
\"när dimmors töcken inte mer är spridd\"
det är det som behövs för att allt ska klarna....

En alldeles underbar sonett som läses med njutning,,,,
2008-05-28

  Carola Zettergren
Helt otroligt!!! DU ÄR FENOMENAL!!!!Applåder!!!
2008-05-28

  Michaela Dutius
Du är fullständigt suverän på detta med sonetter!
Denna är så helt underbar!
2008-05-28

  devilsangel
Snyggt som alltid från dig! Sonetternas drottning :))
2008-05-28

    Diktarminna
Härligt finurligt sonettat. Orden sveper fram frågvisa undringar som dräps med klarhet. Snyggt!
2008-05-28
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP