Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sländliv

Havets helikopter
den gröna sländan
stirrar in i vattnets ytkrus
utan att bli yr.

I ett flygtag 
spänner den linjen från då till nu
rakt - inte krökt som havets horisont
eller Einsteins stora universum.

Vingarnas väg en enkel uträkning 
lärd genom miljoner år
som de så linjära vardagstankar
vi drar nytta av

medan vi trår till djup att bergtas av
och sjunker mot vattenspegelns 
ton i ton med vingskimret
klyver ytan
och skärper sinnet med gåtor.




Fri vers av Cadena
Läst 377 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-27 14:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin meditation över sländan och livet.
2008-06-29

  korpfjäder
Det känns som om du suttit en dag och bara tagit in sländornas flykt över vattnet - och sedan gått hem och skrivit det du sett... som en spegel av sländans visdom.
2008-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena