Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett ihopplock som mer har mer med overkligheten än verkligheten att göra.


Pinnpoesi


skuggorna har runnit ut i havet,
gatlyktornas lampor bytts ut
oräkneliga gånger och vägarna
ändrat namn

det är så länge sedan

minnena ligger skrumpna
i sin ask som druvor
i bortglömda lundar

(och italiens sko har tappat klacken
på kartan du ritade på baksidan
av det gulnade kvittot från den
nu nedlagda närbutiken)

stegen som lutade sig mot molnen
hade fler pinnar än fötterna kunde nå
gör numera sällskap med brännässlorna
på marken, men månen ler alltjämt
av samma orsak nu
som då.








Fri vers av _Mian_
Läst 359 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-30 14:16



Bookmark and Share


  noname_realmind
Trots att allt verkar luta åt fanders, så finner jag ändå hopp i denna poesi, bakom orden... För trots brännässlor, så ler månen... och man vet det man vet, eller hur... ;-))

Utmärkt fångad mystik mitt i förfallets ofrånkomlighet...

**applåder**
2008-05-30

  Emmelina
jag föll pladask för inledningen och första stycket. så underbarnt!
2008-05-30
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_