Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkerseende

 

Med blanka ögon

vars bilder på näthinnan inte längre noteras

vänder du blicken mot mig

 

och luften mellan oss vibrerar av tomhet

när synapserna avfärdar ljuset

 

som om stavarnas mörkerseende tvekade i månljuset 

 

och du undrar vem jag är

 

denna sena stund när stavarna förlagts

under stavgångens färd mot midnatt

 

 

© Birgitta Wäppling, 30 maj 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 998 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-05-31 00:09



Bookmark and Share


  korpfjäder
Jag tycker om - och stannar efter de fem första raderna i omläsningen. Där vill jag vara kvar och känner att nästa del av texten för min del kan få vänta till en annan tid.
2008-06-01

    Maria Malm
Ja, det är ju också en stavgång..så snyggt..
2008-06-01

    Diktarminna
Här balanserar du mörker och ljus, tappar och stavar...

Att se i mörker tyder ändå på förhoppningar.

Stor applåd!
2008-05-31

  Carola Zettergren
Mycket bra poetat av dig!!!
2008-05-31

  Ulf Lagerholm
av mörkt, kallt och tröstlöst vibrerar denna slinga
2008-05-31
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP