Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På väg mot okänd mark

Ett skepp ligger redo på stranden
en mörkblå äng ska vagga det akterut
mot en hamn i det land jag tror är Amors rike

Dyster till mods
med strömmande tårar
lastar jag ombord mig själv

Denna avfärds dag
har länge varit min dröm
men nu hopar sig mörka moln
och kanske att det finns faror på vägen

Vinden kommer för snart
och den fyller seglet

Nu bär det av

Min trygga moderhamn
lyser allt mer fjärran
innan den försvinner och
blir till en av miljoner stjärnor
på det mörka himlavalvet

Jag darrar.









Fri vers av Lindan
Läst 350 gånger
Publicerad 2005-06-30 11:27



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Jättefint ! Målande dikt. Njutbar läsning !
2005-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Lindan
Lindan