Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte alltid lätt att vara människa bland människor

 

Jag letar mig ut bland
ihåliga håligheter

böjer själsmassan
för att hitta en spricka
att andas uti

för när närvaron passerar
frånvaron tätas tillvaron

och jag måste blunda
för att hitta rätt
i mina egna labyrinter

ändå mitt bland dem
som älskar

förmår jag stilla stunden
i ett ögonblicks vacatio.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 427 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-06-03 11:55



Bookmark and Share


  bögpoesi
kort och välskriven!
tack för läsningen

/Jamin
2008-06-05

  Carola Zettergren
Underbart bra poetat!!!Applåder!
2008-06-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vacatio=Ledighet?
I tomhet är det
inte lätt att vara
ännu värre klara...
2008-06-05

  Lena Renman
tt verkligen vara närvarande är svårt och ofta rätt så överväldiogande. Att vara djupt närvarande i en frånvaro är hemskt. Du sätter väl ord på det svåra med att vara, bara vara..
Tack

Läsvärda är de också, orden :-)
Lena
2008-06-05

  himlens hemlighet VIP
närvaro är svårast men störst
fin och böljande text, fick tiden att gå långsammare

tack!
2008-06-05

  Nasrin
mycket bra text!
2008-06-03

  korpfjäder
Den korta stund av närvaro mitt i allt som pågår är kanske skillnaden mellan att leva och att bara irra runt. Tycker mycket om den lågmälda tonen i det som också är som en kniv genom själen.
2008-06-03

  Fredrik P. VIP
känner igen mig
i dessa rader...
skönt!
2008-06-03

  mare VIP
..precis så du beskriver........bra...
2008-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund