Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ondskan lurar

Jag funderade
vad är det som är ondska
Är det krig, bomber och granater
kanske
Våldtagna kvinnor i byar
och fanater. Fascister.
Lemlestade grisar, koldioxidgasade i slakt.
kanske
Hitler.
Själva döden.
Själva likgiltigheten och
oförmågan
att empatisera.

Jag funderade

Kanske är jag
ondska.
När jag struntar i min gamla katt
Då han hostar och harklar och snörvlar
i kramp här på golvet.
kanske är jag ond
när jag tänker
jag bryr mig inte
om den gamle kattan.




Fri vers av beuys
Läst 412 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-09 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

beuys
beuys