Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ilse Vilsé

Vig mig.
min kamrat.
när mitt ansikte
är fårat
och jag ligger platt ner
likt en gammal torsk
påväg bort
Då önskar jag
mig tid
från dig.
Vig mig.
Vig mig.
För jag har en känsla av
att tiden springer mara
och jag har en känsla av
en omättlig glöd
som ställde sig upp igår och skrek
Är du helt från vettet? Varför gör du ingenting din katta?
Och jag kunde bara svara
Genom att inget säga
Jag log
som en mes.

Vig mig
Vig mig
innan det är försent.
det är snart.
Jag orkar inte ens städa längre
Kleana chict
När jag knappt orkar
slänga iväg
Med nöd och näppe orkar
med
Det där jävla fucking wrecked telefonsamtalet
då är du som närmast till hands
Din jävel
understår jag mig
att kalla dig

om du inte viger mig.

Marie sade: Orden är så fåniga att jag skäms
men jag greppade aldrig
Dumma marie! sade jag.
och blev medens ett barn.
Jag vill! Jag vill!
Kunde inte se klart.
Fast det var inte tal om någon glass längre
ingen chokladdraperad mandelnougat
det var något mer
än endorfiner
en helt annat bit in
bakom hjärtat
ungefär
cirkus
någonting
Jag förklarade för claes, när han bad mig att sluta röka
ljudade i sin falska klang
Det tar kål på dig! Förkålnar dig!
Och jag försökte förklara
att jag inte var något annat än just kål
men
någonstans skär det
som en sax
ideligen.
Vig mig
din sate.
och
tvinga mig absolut inte under några som helst omständigheter till en gaffel eller så
eller något grepliknande.
då skulle jag förmodligen förgöra dig
för att få dig att viga mig.
min kamrat.
Det finns ett rum någonstans
men jag vet inte vart.
Skulle kanske ta det hela
på ren
och skär
rikssvenska.
Fråga klart och tydligt utan paus
vill du stanna hos mig, förevigt?
för att slippa trubbel.
Men maran förföljer mig och
min enda utväg
blir koder.





Koden
för vigsel
Vilken är den?




Fri vers av beuys
Läst 604 gånger
Publicerad 2008-07-09 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

beuys
beuys