Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla rosa och Farbror grå

Om jag hade kunnat bestämma mig
för att meningen med livet är
att bry sig om oboyen, semestern och om någon kallar mig för tjock och ful
då hade det varit enkelt
Jag undrar om jag skulle kunna bestämma mig för det
Då skulle jag äntligen kunna leva fullt ut
Se
jag bryr jag mig om diskmaskinen och om hur folk dushar
det är ju så långt ifrån mening
utifrån farbror grå som man kan komma
Och ändå så bryr jag mig om det
Ja, kanske för att det skall vara så
För att det är meningen.
Meningen med mitt liv

Om farbror grå, skulle vinna
så skulle ju självmord vara utvägen.
att ta slut på mitt liv
Och allt det här ältandet, tjatandet, tänkandet under alla år
är en enda stor sörja
för att kringdå just det
det där med döden och att dö.
Kringgå och slippa det
hitta en anledning till att leva och jobba bort allt annat
Det sista jag vill, det absolut sista jag vill är att dö
Varför kan jag då inte låta lilla rosa vinna
Jag tror, att livet är en ständig kamp mellan farbror grå och lilla rosa
en ständig kamp som troligen alltid kommer att pågå
utan vinnare
eller förlorare
Trots det här hoppas jag på försoning
och under tiden
är jag livrädd
för att farbror grå skall ta parti över striden




Fri vers av beuys
Läst 476 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-16 15:53



Bookmark and Share


  Dan Linder
ett starkt skiftande mellan människans utsiktsplatser - sol och skugga.
Du är duktig, har bra driv.
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

beuys
beuys