Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarsorg

Midnatt och sommarens hela smärta
smyger sig på -
en del har redan nått sin kulmen,
fågelsången har falnat, larver äter löven,
ugglan slår sorkarna, åtta spovar flög i flock

Människan - denna fiaskobetonade skapelse -
hänger sig ensam bland djuren åt sentimentalitet.
Snart är det höst, och vad värre är,
snart är det nästa höst.............




Övriga genrer av papillon
Läst 344 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-13 08:58



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Jag såg storspovarna på Västerbottens åkrar i förra veckan. Om en vecka är nog spovhonorna på väg söderut igen. Snabba ryck!
2008-06-16

  Maria T
Jag citerar H. Martinson
\"En sommarpsalm jag sjunga må
i själens vinterdagar
och låta tungsint tanke gå
och mana sommarns hagar
att träda fram till sinnets stöd
i vinterns långa själanöd\"
--------
--------
2008-06-14

  Anders Nordlander VIP
Vi har kanske inte tid att sörja
2008-06-14

  vera gade VIP
Är det tillåtet att citera en gammal poet som tröst:Bo Bergmans Hjärtat:
...så blir det ax omsider,
och med ett tack till allt
går vi mot skördetider,
vemod och vinterkallt.
2008-06-13

  vera gade VIP
poeter.se lockar - sarasussa
2008-06-13

  vera gade VIP
om man nu kunde vara säker på det!
2008-06-13
  > Nästa text
< Föregående

papillon