Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drinkhimlen

Drinkhimlen viker ut sig ikväll
färgad rosa och turkos
rymmer så många drömmar

tunga moln
hänger som ett lås över min kropp
jag vill bli öppnad i kväll
känna nyckelns kalla stål
tränga in i mitt inre
och öppna känslor
som så länge dolts
av tunga moln

som vackert pryder
drinkhimlen
färgad rosa och turkos




Fri vers av Lindan
Läst 415 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-04 00:23



Bookmark and Share


  Gizela Svensson
Gillar alla dess orginella beskrivningar och känslan man får utav hela dikten. Du ger inga konkreta saker att gå på, utan det är upp till var och en att tolka. Jag vet inte riktigt vad den egentligen handlar om, men jag känner mig berusad.
Har lite små förslag. Iom dikten är så 'smal' och inte går ut i utvecklandet om själva historian är där några småord som nog skulle kunna strykas för att ta dikten ännu högre, dels i rytmen och dels i tolkandet. T.ex.
"den rymmer så många drömmar" - stryck 'den', har absolut ingen roll alls i raden, likadant i nästa rad "de tunga molnen", de gör ingen nytta - vissa dikter är det bra att klämma in småord i för att bättra rytmen, vissa ska man slopa så många som möjligt. Många av dina andra raden är inte så bestämda eller går ihop som de små orden orsakar.
Skulle även vilja ha en radbrytning på raden "och öppna de känslor / som så länge dolts" för att behålla uppbyggnaden och för att de två partierna funkar bra för sig själv.
Lite förslag bara, men den var verkligen underbart sagolik - berusande!
2005-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Lindan
Lindan