Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och jag lämnade lockande hälften kvar

 

Igår kväll diskade jag och fejade halva diskbänken

resten fick skapa en fin kontrast mellan diskat

och odiskat

 

allt för att locka

fler att diska

och än fler till vattenhålet

i öknen

©  Birgitta Wäppling, 23 augusti 2008




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-09-07 10:49



Bookmark and Share


  aol
att dricka ja diska nja
2008-09-13

    Bodil Sandberg
hehe..den här är ju fullkomligt strålande i sin generösa ton!!!applåder!!
2008-09-09

    Maria Malm
Om man lämnar halva så där, kan ju faktiskt fler se skillnaden..förhoppningsvis..
2008-09-08

  Gunilla VIP
Lyckad lockelse?
Lyckat poem!
2008-09-08

    BabsanS
Fenomenalt...! Detta måste jag ju testa förstås...
Sparar denna och applåderar!
2008-09-07

    -Lennart Nilsson-
Suveränt... :)
Applåder och visslingar!
2008-09-07

    CamillaN
Tycker om denna mycket.
Ett stilprov i genre-byte dessutom. Du är duktig på att skriva, och behärskar många olika former.

Bokmärker och läser på nytt när andan faller på.
2008-09-07

    LisaL
Underfundigt och fyndigt på en och samma gång, med fina tolkningsmöjligheter om att dela på vardagens vedermödor i stort.
2008-09-07

  Ilona _L
Snyggt skrivet och ett bra tips!
2008-09-07

  Mr Lindemann VIP
Läser in em metafor som är ovanlig här. Disken som livets möda.

Fint återgivet. Det som redan är färdigt och "serverat"
Sugproppen letar ändå ingen efter
2008-09-07

  Elaine.S VIP
Läser och gillar det bildrika i dina ord......

Funderar mycket över orden

"och än fler till vattenhålet

i öknen"

I min tolkning säger de ,att det saknas närhet..
2008-09-07

  Michaela Dutius
Härlig tanke som utgör en fin dikt...lämna hälften kvar så det syns vad jag gjort och kanske får någon annan att.....
2008-09-07

    Diktarminna
Vilket fint stilbrott, både i innebörden i denna dikt och som kontrast till dina dikter i andra genrer.
Applåderar.
Måste testa detta hemma... (med diskningen).
2008-09-07

    sunnanvind
Ler stort! Tack för tipset! Kanon! :))
2008-09-07
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP