Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tlll Cathy och Lava :-)


En tavla i blått


Denna afton...

vattnet breder ut sig ,
skänker svalka
mellan vasstrån åt
brända själar

någon stannar till,
talar med vattet
om mareldars lödtrådar
om vindens vänskap
och svallvågors verkan

till ytan flyter
en kristalliserad stjärna
stilla upp.




Fri vers av _Mian_
Läst 372 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-15 23:16



Bookmark and Share


  Thorvald Berthelsen
Rigtig flot digt. Især er jeg glad for det som jeg betragter som digtets hele momentum. Nemlig den miderste del:
någon stannar till,
talar med vattet
om mareldars lödtrådar
om vindens vänskap
och svallvågors verkan
Det hæver digtet over banal melankoli ved sin antydning af farvernes lyd i samtalen med naturen.
2008-06-29

  noname_realmind
Mmh, njuter av denna vackra kreation... :))

Du levandegör naturen - med varm skön känsla!
Gillar speciellt:
\"till ytan flyter
en kristalliserad stjärna
stilla upp. \"

**applåder**
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_