Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om rädsla


Jag är normal nu

Vem är det som knackar på min dörr?
Är det ett minne ifrån förr?

Vem är det som går förbi där utanför?
Är det ett minne som passerar,
sådär som minnen gör?

Jag huttrar spänd,
paranoid
Försöker sansad fly från svunnen tid

Se på mig alla
Se så normal jag är
Jag är inte underlig
Jag är inte annorlunda
Jag är inte så där
bipolär
som mamma var

Inga fler sockerkaksnätter
där vi äter sockerkaka
medan vi bygger sagovärldar på köksbordet
eller eldar upp pengar
bara för att det är roten till allt ont
Aldrig mer sockerkaksnätter
Jag var liten då

Jag är normal nu
Normal så att jag spyr
Jag är så ordningsam, så skötsamt sansad
Jag har kontroll, jag styr
medan jag sansat flyr
från livet




Fri vers av enna
Läst 324 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-18 02:47



Bookmark and Share


  Rockalex
Du är så kraftfullt medveten härligt
2009-02-20

  Carola Zettergren
Alltså...helt fantastiskt bra poesi..viktig också!Sparas så klart!
2008-11-14

    hbr
Tack så mycket, du ger mig lite hopp i all vardagsmisär.
2008-06-18
  > Nästa text
< Föregående

enna