Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äntligen trygg!!

Det är med en berusande känsla av trygghet jag vaknar upp till en ny dag, den första efter riksdagens modiga beslut att medge övervakning av oss alla – äntligen har vårt land sällat sig till såväl världens nuvarande spetsnationer som US Amerika, Folkrepubliken Kina och det idylliska, men ständigt så vaksamma Myamar, liksom till föregångarna från förra seklet, USSSOVJET och trettiotalets Tyskland.
Men nu gäller det för våra folkvalda att ej slå sig till ro, invaggade i falsk säkerhet, utan raskt smida vidare medan tungan är varm. Det utvidgade tjuvlyssnandet måste kompletteras med en obligatorisk informationsplikt där varje medborgare, ung som gammal, omedelbart meddelar gjorda iakttagelser av misstänkt natur till ett hemligt organ som snarast måtte inrättas – Kapten Björklund har ju här visat vägen med sin uppmaning till elever och lärare att flitigt spana på varandra inom skolans, resp. skolgårdens murar. Kunna många säkerhetsmässigt oönskade tankar därmed kvävas i sin blöja, vem skulle exempelvis klaga på drivmedelsskatten inför sin nitiskt miljöpartistiska son eller dotter. Personer av utländsk härkomst kunde lämpligen kvalificera sig för medborgarskap genom att man för sådant måste ha kunnat angiva förslagsvis 10 samhällsfiender årligen under 2 år.
Svenska folk! För att värna vår frihet att förtrycka oss själva gäller det sannerligen att ingen av oss har öron eller ögon mitt i nävarna utan fastmera ständigt spetsade, på vid gavel respektive fast knutna om de blågula hjärterötterna!




Övriga genrer av papillon
Läst 319 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-19 09:57



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Garanterat bokmärkt !!
2008-07-03

  Mats Henricson
Suverän Satir med udden riktad mot de töntar som styr vårt land !
2008-07-03

  korpfjäder
Gott talat käre bror!
2008-06-20

  Quasimodo
Mycket bra och talande för detta !!!
2008-06-19

    ingvar VIP
Ännu en mycket bra text om detta som, tyvärr, påtvingats oss. Ser ut att vara skrivet av en flödande penna, vilket nog verkar en aning misstänkt.. :) Men att behöva leva i en sådan storebrors-värld är inte vidare uppbyggligt. Många, många är mycket besvikna - och oroade - i dag! Då kommer nog fotbollsfiaskot långt ner på listan.
Roligt att läsa, hur som.
2008-06-19
  > Nästa text
< Föregående

papillon