Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt 6-årskalas



I drömmen
var jag tillbaka igen
Under tavlan med den gråtande pojken

Kadaver satt uppradade
i min barnkammare
Det var min 6-årsdag
Ljusen i tårtan
mer som brunaktiga hål
i grädden
smälta
livlösa

En forcerande ljusström
tårfyllda ögon
strålkastarljuset
en silhuett
någon som bär in något blankt
sången
applåder
Händer som trevar
letar efter punkter
min panna
Klicket
slaktmasken som laddades
spänningen runt mitt huvud
orden som aldrig sades
och sen knallen

det sista jag minns från min barndom




Fri vers av Askes
Läst 492 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-06-19 19:57



Bookmark and Share


  Simmerskan
jäklar sicken text! Den "bränner av" bra! Riktigt bra!
2008-06-24

    Nattviol
den bränner..
svider som fan!

du målar upp bilden
med ord som ´uppradade kadaver´
och ´trevande händer´
´silhuetter´
och får det att vända i magen på mig...

6-årskalas
det ska ju vara bäst
att fylla 6..!!

ska det inte...?

starkt och mycket bra!
2008-06-24

  Maria Zena Viklund
mycket stark text som både svider och bränner, mycket bra skrivet!
2008-06-22

  sachie
Aoch... bra skriver, gör ont i både stortå och huvud, och därimellan...
2008-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Askes