och lili samuelsson..." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnas Svenna Jensen......och lili samuelsson...


På andra sidan

den som har suttit där i förnedringen

utkyld i oturens skambås

vill sällan klä sig

i sanningens färg någonsin mer

det har aldrig hänt

om det vore så väl

skakande knän

räkningar på hög

läkaren som inte hade tid

att skriva ut intyg

manodepp vad är väl det

skit i mig

när skattekontoret slarvar

när jag faller ur folkbokföringen

det är inte så mycket som krävs

för att man ska hamna där

i den jävligaste av situationer

som ensamstående Mamma

detta är så svårt att jag orkar

inte ens avsluta

mina ord

för alltid ett sår inom mig

liksom i min dotter

som gråter fortfarande

över en förlorad barndom




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 274 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-28 15:00



Bookmark and Share


  * Ammi *
sverige funkar så här .. det finns ingen humanitet, inga handslag som gäller, endast misstänksamhet, för den som är orkar blir det katastrof.
alla har rätt till mat och husrum sägs det
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren