Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart vaknar Sverige

1

Sakta strilar ljuset in.
Det är morgon, en märkligt tyst sådan.
Jag sitter på sängen, tre dagars skäggstubb och kaffeandedräkt.
Jag tänker; "Att om jag skulle ta en dusch" men det finns ingen värme i vattnet.
Jag duschar ändå. Kallt.
Det kommer inte att bli en bra dag.
Snart vaknar Sverige, och alla går upp. Barnen ska till dagis och lön skall jobbas in.
Snart vaknar Sverige, och det blir ett sjuhelvets larm.

Men Jag?
Jag vet inte ens vilken dag på veckan det är.

2

Sakta strilar vattnet ner.
Solen stiger sakta uppåt.
Jag duschar länge, rakar mig och borstar tänderna.
Jag säger; "Idag kommer blir en bra dag" men det finns inget bra med den här dagen.
Jag lever ändå. Knappt.
Kommer det att bli en bra dag?
Snart vaknar hjärnan, och det går upp ett ljus. Värmen kommer åter ur kranen.
Snart vaknar hjärnan, och det blir ett sjuhelvetes larm.

Och Jag?
Jag skiter väl i vilken dag på veckan det är.




Fri vers av Stellan Johansson
Läst 351 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-03 13:23



Bookmark and Share


  Gronia
Lite folkhemsanda, lite semester, lite mods kanske... spännande text med fin rytm och slutkläm! Bra läsning!
2008-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Stellan Johansson
Stellan Johansson