Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brylkräm

Jag slog och slog och blödde en stund. I dina meningar fanns det jag sökte, och du fick ditt när du baddade mina sår med koksaltlösning, gjord på mina föräldrars spis. Jag tog på mig min sammanbitna min, men det hjälpte inte. Det var ändå svårt.
Spisen gick på gas, och på ugnsluckan stod "blazi'n hot!" i äkta vintage-stil. Där kan man baka bröd, tänkte jag. Hembakt bröd, rykande färskt från ugnen. Vintage.

Dags att slåss igen kanske. Det kan vara läge. Skönt, att bli baddad med mammas koksaltlösning. Bare knuckle, like the good old days. Skinnjacka och brylkräm, och en dansbana ute i skogen nånstans. Vintage. Ja, varför inte, och vi kan åka dit i en rostig gammal bil som läcker in avgaser i kupen. Neråttjacket är ju inte uppfunnet än, det gäller att vara kreativ. Ta tillvara på avfallet om inte annat. Inte så vintage. Men det gäller att ta miljöhoten på allvar. Panta dina burkar så kommer du till himlen. Himlen är vintage.




Fri vers av Stellan Johansson
Läst 425 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-22 18:54



Bookmark and Share


  Gronia
Härlig! Skrattade till när jag läste den, särskillt sista raderna... Det gäller att ta till vara på inne-ord också eller hur? :) Som vintage
2008-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Stellan Johansson
Stellan Johansson