Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lek som stannar tiden

 

och i de stunderna

när pojken fem år gammal stannade tiden

försvann hastigheten mellan klockans visare

och visade sig inte igen

förrän leken var slut

och vuxenlivet började ta till orda

 

© Birgitta Wäppling, 3 juli 2008




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 847 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-07-03 19:18



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
just så, tiden fanns
inte i den tidiga
barndomsleken, bra
konst fungerar på
samma sätt...
2011-08-30

  Stensamlaren
tyvärr... bra fångat.
2008-07-14

    gufa
Vakkert dikt om tiden og hastigheten i vor stund.
mvh. gufa
2008-07-11

  Michaela Dutius
tanken skimrar till- så snabbt det går- från lek till allvar- från femåring till vuxen med skuldrorna tyngda
2008-07-05

    Petro Nella
Fantastiska meningar
2008-07-05

  korpfjäder
Inte behövs några kommentarer egentligen utöver de som redan är skrivna. Den här texten är verkligen en pärla!
2008-07-04

  Elaine.S VIP
Tänkvärda viktiga ord...Att få leka färdigt...
2008-07-04

  Erik L
Mycket bra skrivet, något annat kommer jag inte på att orda om denna text för stunden. Applåderar och läser om!
2008-07-03

  Carola Zettergren
FENOMENALT!!!
2008-07-03

  DanSan
*****************************

En underbar text så skön att läsa . . .
ett tidsmonument med egen röst!

*APPLÅDER*

*****************************
2008-07-03

    -Lennart Nilsson-
Dina dikter är några av de bästa jag läst.
Ett självklart bokmärke!
2008-07-03

    CamillaN
Mycket fin beskrivning av hur lek kan skapa fina stunder, och jag ser framför mig hur tiden försvinner ut, mellan klockans visare...

Stor applåd!
2008-07-03

    BabsanS
Vilken fin bild du målar upp... Bokmärker direkt.
2008-07-03

    Diktarminna
Den här fastnade jag för, direkt när jag läste... Har läst flera gånger nu... :) Tycker den är jättefin.

Bokmärker, så jag hittar hit igen!
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP