Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det femte hjulet

Missar bussen, missar livet
springer ihop med dig, springer ikapp alla minnen
slår mig på samma knä, krossar samma hjärta
drömmer samma drömmar, lever onekligen samma liv

Dricker billigt vin, tömmer ut allt förgånget och glömt
förvrids i grådaskig vardag, klär mig i broadwayglitter
skrattar åt samma skämt, fördömer all billig humor
äts upp inombords, tuggar i mig gammalt groll

Ser alla olika människor, alla likheter och misstag
förslås av mina kunskaper, förslås av ingenting
torkar samma disk, torkar samma tårar
lagar gamla hål, river upp nya

Kysser dig, kysser ångest
upplever lyckan, dras ner bland kvalen
ligger sömnlös, dagdrömmer om dig
rullar vidare i samma existens,
snubblar vidare med ett femte hjul

Och allt är precis som det ska vara,
igen




Fri vers av Fagra
Läst 366 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-07 21:37



Bookmark and Share


  Il poeta della luna
"Du är perfekt som du är" - det är det jag kommer att tänka på när jag läst denna
Den är perfekt för det den är
Den ger känslan som man skulle kunna förvänta sig, den dansar inte vals till tangomusik, utan den följer rytmen den själv ger
Den pratar sitt språk, ett språk som ju passar
Bravo!

Patrik [läs gärna någon av mina texter]
2008-07-07

  Larz Gustafsson VIP
Jag älskar "klär mig i broadwayglitter"!!
2008-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Fagra
Fagra