Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen

Samlade på fina bilder i en dagbok. De skulle användas någon gång. Så jag fortsatte att spara och spara, tills hyllorna var fulla och filmen tog slut. Jag brydde mig inte om att köpa en ny. Det ångrar jag nu. Tänk vad fina bilder jag kunde tagit, på tid som rann förbi och iväg.

Sparar på saker från förr. Prylar som har ett värde eftersom jag känner dofter, smaker och beröring när jag ser på dem. De fyller ingen funktion på hyllan eller gaderoben, men de måste ligga där. Väl inpackade i cellofan, wellpapp och silke. Visst är det trevligt med patina, men jag vill ha mina minnen intakta.

minnen suddas aldrig ut
de ligger i jorden
ruvar på en hemlighet
sparad för eftervärlden.

Bevarar mina minnen i en ask. Den har små fjärilar på locket och är prydd med små vita snäckor längs med kanterna. I den finns en ballerina som dansar så ljuvligt.

- Hon dansar till minnenas musik.




Fri vers av linlugg
Läst 342 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-08 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

linlugg
linlugg