Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att skriva en text

djupa texter saknar oftast alltid en mening,
det är bara avancerat trams i en ordförening.
konsten att skriva texter och verkligen beröra,
ligger i att enkla ord en stor roll iföra.
känslan byggs upp bakom bläckets svarta färg,
papprets vita yta ska rysa in i varenda märg.
utan tanke och omsorg saknar texten innehåll,
det blir som att lyssna på musik i bara moll.
våga känna efter och låt känslorna flöda ut,
spara inte på dina djupaste tankars krut.
blunda och rita upp ljuden du känner där inne,
ta ett djupt andetag och bli ett med ditt sinne.
nu kan du konsten att människans inre beröra,
men ändå finns det hinder som dig kan förgöra,
så glöm allt och radera ut texten från ditt minne,
filosofer som nietzsche får ändå bara storhetsvanssinne.




Fri vers av edey
Läst 477 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-08 22:48



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det trista är när andra skall tala om för en hur man inte skall skriva eller hur man skall skriva.
Jag skriver som jag vill och struntar fullständigt i vad andra tycker.
Alla har sin poesi. Alla har sina hjärtan, referensramar, minnen, drömmar.
Om det är så att någon stör sig på att jag råkar vara intelligent så...in your face!
2008-07-08

    ej medlem längre
*drar på smilbanden*
Så enkelt är det...eller?
2008-07-08
  > Nästa text
< Föregående

edey
edey