Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frusna kronblad

Ta mig tillbaka till livet
jag som färdats över mörka vatten
och aldrig sett dagens ljus
- en flämtande rest av gårdagen, det är allt jag är
se mig, göm mig, ta mig in i ditt hjärta
och låt havets salta vindar svepa runt mina vita ben

Jag dök från de höga klipporna
de som växer vid stranden
de lät mig glömma mina sorger
och jag föll genom tiden

Hur fann du mig?
Hur klarade du att färdas längst de vindlingar
som vissa kallar stigar men jag kallar för labyrint
du fann den sköra blomman med de frusna kronbladen
och du förskräcktes inte över dess sårbarhet

En tall i skogen är du
stadigt förankrad i myllan och du fladdrar inte iväg med vinden
du möter mörkret var natt med saktmod
och låter solens strålar spela över dina grenar
där fåglarna och ekorrarna byggt sina bon
i din skyddande famn

Du kan inte besegras av mörka krafter
endast tiden är din fiende
och den dagen du bestämmer dig för att gå
är min själ för evigt med dig
min vän




Fri vers av Jess81
Läst 382 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-10 12:33



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Mycket vackert skrivet, M.
Livssorgen, kärleken, och lojaliteten till din "tall". Vackert skrivet.
2008-09-16

  Aisha VIP
....mycket vemodsvackert....
"...och den dagen du bestämmer dig
för att gå
är min själ för evigt
med dig min vän....."
...gillar!
A.
2008-08-26

  Annie b'larsson VIP
Mäktigt vackert!
Applåd.
2008-07-13

    ej medlem längre
Vackert och stämningsfullt! Jag gillar den. / R.
2008-07-10

  Il poeta della luna
En härlig text!
Med många sköna "one-liners" och passande ordval rakt igenom!
Den har en stark och en ståtlig känsla som når mig som läsare
Den är fint skriven och jag gillar(!)
Bra!

Patrik [läs gärna någon av mina senaste]
2008-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Jess81