Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ung konstnärinna skriver till...


Brevet 34

Bon matin Monsieur,

Skriver dessa rader till Er i tidig morgontimma, väl medveten om att Ni ej kommer att kunna läsa dem ännu på ett par dagar. Jag vaknade redan vid femtiden och fann det omöjligt att somna om. Er närvaro var påtaglig och jag kände instinktivt att även Ni måste ha vaknat helt abrupt denna arla morgonstund…hein…?
Som i en dimma slumrade jag till sporadisk emedan jag samtidigt tydligt hörde Er samtala med mig. Förmodligen var det upplevda endast någon form av drömlik hallucination, men en oerhört verklig och vederkvickande sådan.

I flera dagar har Ni gäckat mig med Er närvaro genom differenta manifestationer. Är det Ni Monsieur som omtalas i de där mystiska breven jag fått den senaste tiden? Det hela är mycket märkligt…
Det verkar som om Ni via en budbärare nu framför Era små hälsningar, tankar et cetera till mig.
Har även fått ett par prosatexter tillsänt mig under pseudonym – är det också Ni Monsieur som är upphovsmannen till dessa så lyriska alster? I sådana fall kan jag bara ånyo konstatera att Ni är en lika lysande poet som målare. Ni är en mycket förunderlig man Monsieur – på gott och ont.

Ibland undrar jag om jag fullständigt är på väg att tappa huvudet eller förståndet - om allt bara är fantasier och önsketänkande som jag diktar ihop när dagarna känns synnerligen grå…
Jag har svårt att tro det, då tillfälligheterna börjar bli särdeles uppenbara och meddelanden snudd på övertydliga. Jag vet inte alls hur jag bör tolka den senaste tidens händelser eller om jag alls ska tolka dem…

Nu väntar jag endast på Er faktiska uppenbarelse – Ni vet var och när…
Kanske det där kaffet äntligen kan bli av. Även om vi inte med ord kommer att säga så mycket, så kanske luften renas och vi båda får lättare att andas. Något måste till för att föra detta ”drama” till en högre dimension. Platonism är oundvikligt men formen av den samma må vara diskutabel. Ni vet att jag är mycket road av lekar, gåtor samt metaforer men vi har trots allt lekt samma lek i fyra år – visserligen utvecklande på sitt sätt men outhärdligt EN-formigt i längden.

Träd fram Monsieur och låt oss leka med orden på ett uppriktigt sätt, så att den här farsen kan övergå i ett sant mästerverk - värdig dess lysande huvudrollsinnehavare och dennes interaktör. Låt oss spela ett "lustspel" utöver det vanliga, där dygd och moral gör skäl för sina namn.
Lek med tanken Monsieur!

Med stor kärlek
Ert lilla dygdemönster Clara W.




Prosa (Novell) av Carola Jeryd
Läst 672 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-22 21:56



Bookmark and Share


  Don Jorgé
Känns som ett strindberg brev. Vilket är det bästa beröm jag ge. Bokmärker pronto.
2008-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för