Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oroshjärta

Jag viskar dig vaken. Stoppar ord i ditt öra. Säger allt,
så att det ska vara sagt. Du är varm,
och jag vet att jag inte mår bra. Då jag känner efter,
för att se om du är död.
Jag förlorar. Inte dig, utan mig själv.
Oroshjärta fladdrar.
Snart den enda del av mig
som kan röra sig fritt.




Fri vers av Sara Boström
Läst 485 gånger
Publicerad 2005-07-14 22:47



Bookmark and Share


    Ms Field
Så otroligt vackert sista stycke:

"Oroshjärta fladdrar.
Snart den enda del av mig
som kan röra sig fritt."

Skört och underbart!Jag saknar ord alltså.
2006-06-27

  kath
en så vacker dikt, ... oroshjärta, en så vacker symbol ...

jag skulle bara vilj se orden lite mer uppdelade, så här tänker jag;

"Jag viskar dig vaken.
Stoppar ord i ditt öra.
Säger allt, så att det ska vara sagt.

Du är varm, och jag vet att jag inte mår bra,( på en rad)
då jag känner efter, för att se om du är död. (också på en rad)

Jag förloar, inte dig utan mig själv.
Oroshjärta fladdrar.

Snart den enda dela av mig
som kan röra sig fritt.

men det är hur jag tänker, som alltid en peronlig tanke

Tycker dina ord lyser i dikten och den berör med värme och oro i ett. En klar femma för orden och innehållet ...
2005-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström