Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lev ditt NU




Sortera inte
ta emot
även det felaktiga

Låt ljuset röra
ditt skugglandskap

Din förvirring
beror på
att världen snurrar

Lev ditt NU

som förkastar
Då och Sedan
ger dig evighetens perspektiv

på livets petitesser









Fri vers av Michaela Dutius
Läst 527 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2008-07-27 16:26



Bookmark and Share


  maia
En text för alla i alla tider. Riktigt skön och underbar insikt.
2008-07-30

  Carl Thomas
tack!!
2008-07-29

  Lyckohäxan Enediel
Så himla fint och klokt skrivet det här!
Underbara ord att minnas :)
2008-07-29

  thyra
Kloka ord som vacker poesi!
2008-07-29

  -Ulla Tilemo- VIP
Sanna och kloka ord! Här och nu är ju det enda vi vet om att vi har. Tiden som har gått är borta, och man ska inte sörja över spilld mjölk....morgondagen vet vi ju inget om. Att ta vara på nuet är att ha närvaro i tillvaron. Fin text om detta viktiga!
2008-07-28

  Bibbi VIP
Ja, livsvisdom.
2008-07-28

  Ulf Lagerholm
ett vackert flöde av livsvisdom
tack hörru
2008-07-28

    Bim
......tack,-den här tar jag till mig som dagen visdomsord!
2008-07-28

    Nattviol
"Sortera inte
ta emot
även det felaktiga"

jag återkommer hela tiden
till denna strof...

(resten av dikten är stor visdom som
lilla jag kämpar med varenda dag
... med varierande resultat...)

men.. sortera inte..
ta emot även det felaktiga - det
skakar om mig och får mig att
inse att det är så lätt, alltför lätt
att sätta enbart värde på det goda
till det felaktigas eviga nackdel..

vi växer genom Allt som finns
omkring oss -
även av det som för stunden
(och kanske alltid?)
plågar, skadar och härjar
med oss

eller... kanske enbart.. av det?

tack för att du fick mig
att formulera mina tankar!
2008-07-28

  Maria T
Mycket stora och fina tankar
Evighetsperspektiv.
2008-07-28

  Blåbäret
Så bra, så sant...Ibland måste man hamna fel för att kunna komma till sin fulla rätt...och i ett evighetsperspektiv - livets petitesser...
2008-07-28

  DanSan
******************************

Underbart vackert skrivit och formulerat
vännen! Visionärt omfamnande av livet!

*APPLÅDER*

******************************
2008-07-28

  Tove Meyer VIP
underbart, vilken insikt. tack för det denna jobbmåndag!
2008-07-28

    forskaren
håll för öronen!

APPLÅDÅSKOR!!!
2008-07-28

  anits VIP
Det var mycket fint
och bra skrivit
2008-07-27

  Karin Rosberg
Mycket bra!!!!
2008-07-27

  Kalle.O
Som gjord för mig, och mycket bra skrivet!
Tack!
2008-07-27

  Johan Bergstjärna VIP
Ja tack... : )
Fint skrivet.
2008-07-27

  jardan
Kloka underbara rader,där jag fastnar i slutet "Då och Sedan
ger dig evighetens perspektiv

på livets petitesser"
2008-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius