Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnekelsens fula ansikte

 

Jag har kulhål genom bröstet
ligger här och förblöder
din kalla blick var skotten
som sköt rätt genom kroppen

Ditt svek raserade templet
som du invigt och tillbett
förskjutit och fruktat

Du får mig att känna
skulden och skammen
fast jag aldrig hade vapnet
som ödelade landet

Ta aldrig något förgivet
det kan kosta dig livet
Det fick jag dyrköpt erfara

Jag kommer inte sakna dig
förnekelsen fula ansikte
en hares skrämda skrud
är allt jag ser och lögnen
som flyger likt flugor
ur din ryggrad

Innan mörkret föll
såg jag hatet i din blick
förlorad är du som
kanske aldrig fanns
inte då aldrig nu

Kärleken jag kände
var äkta och hel
men du krossade den
med din bortvända blick
de försvinnande stegen
när jag låg där, söndertrasad
och med känsla av svek inuti

Kärleken kan göra en människa blind
när du ena stunden älskade
nästa stund sa, försvinn
förstod jag, kärleken är inte blind
bara förlorad när rädslan slår till

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 418 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-07-31 23:21



Bookmark and Share


  Hannadraken
stiligt arbetat med orden här! Gillar ilskan i raderna!
2008-08-10

  chippsi
Det var bra uttryckt. Älskar din dikt, skriv fler,
för älskade ditt sätt att skriva på =)
2008-08-01

  katiana
Du skjuter skarpt och mitt i prick.
Din början avväpnar definitivt inte kärleken,
nej den rustar upp i vrede, sorg och smärta!
Ruggigt bra!
2008-08-01

  fågel grå
Mycket bra.
2008-08-01

  drakbruden VIP
Mycket stark och uttrycksfull text! Orden skjuter in som vassa pilar. Bravo!
2008-08-01

  Cadena
"lögnen som flyger som flugor ur din ryggrad är" ett särdeles starkrt uttryck!
2008-08-01

  Regular
Bra målande beskrivet ! :-D
2008-08-01

  Lena Renman
Smärtsamma rader om kärlekens baksida väl förmedlat av dig, då det gör ont at tläsa. "Kulhål genom brästet" så srakt, symboliskt och så rätt beskrivet.
Lena
2008-08-01

  Tove Meyer VIP
verkligen starkt, griper tag och jag känner känslan åter igen....
2008-07-31

  Fredrik P. VIP
låter som en grym
kärlekssaga som gått
helt överstyr...poetiskt
fint beskriven. tack!
2008-07-31

  * Ammi *
ja så kan det vara och kännas, jag gillar allt (utom kommatecknen) *L* en smaksak kanske ..
2008-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund